HTML doboz

Hallatlan

2005 óta dolgozunk a hallássérült emberek integrációjáért és a kommunikációs akadálymentességért. Miről írunk? Jelnyelvről, jelnyelvoktatásról, jelnyelvi tolmácsolásról, siket kultúráról, esélyegyenlőségről. Mert a társadalmi felelősségvállalás menő.

Facebook

Eltelt egy újabb év és az első negyedévünk itt a Hallatlan blogon. 2014-ben is folytatjuk majd az írást, hol komolyabb, hol viccesebb hangnemben, de a jelnyelv – siketség – esélyegyenlőség témától nem tágítunk, ezt megígérhetjük. Reméljük, sikerült pár érdekfeszítő, elgondolkodtató és szórakoztató pillanatot szereznünk nektek, kedves Olvasók, így év végére pedig a lazaság jegyében megmerítkeztünk az internet bugyraiban és összegyűjtöttünk néhány vicces és szerethető alkotást kedvenc témánkban, mert nincs is jobb annál, amikor magunkon nevetünk. Boldog új évet és további szorgalmas blog-olvasást 2014-re!

Mi is van azokkal az előítéletekkel...?

goth_and_gay_birds.jpg

kép: innen

stereotype_map.jpg

A tudatlanság és a sztereotípiák világtérképe (kép: innen(Északi-sark: jegesmedvék; USA: kövérek; Dél-Amerika: jók a fociban; Grönland: valami hideg hely; Skandináv-félsziget: IKEA; Brit-szigetek: drogosok, IRA, bárányok, rasszizmus; Eurázsia: szovjetek; Közel-Kelet: Pakisztán; Távol-Kelet: tojásos rizs; India: curry; Afrika: éhínség; Ausztrália: börtönviseltek; Déli-sark: pingvinek)

Ilyen izgalmasan és mozgalmasan zajlik egy jelnyelvi tolmács élete.

tolmacselete.jpg

kép: innen

zebra_tolmacs.jpg

kép: innen

Mi mindenre jó a kéz?

math_sign_language.jpg

kép: innen

szemmérték_1.jpg

kép: innen

mirejoakez.jpg

1. Ígéret 2. szerelem 3. provokáció 4. irány 5. sok szerencsét! (kép: innen)


Chuck Norris nem maradhat ki a gyűjteményből:

chuck.jpg

Hallom a jelnyelvet" - kép: innen

És pár poén a siket kultúrából:

ASL zone.jpg

„Jelnyelvi zóna – 100 $ büntetés kimondott szavanként!" (kép: innen)

nyuszik.jpg

kép: innen

keep honking.jpg

Dudálj csak... siket vagyok!" (kép: innen)

kaki.jpg

kép: innen

Sok videót forgatunk itt a Hallatlannál, akarva-akaratlanul becsúszik egy-két baki, ime, egy gyűjtemény az idei anyagból:

Végezetül pedig az elmúlt időszak legütősebb poénja, amivel csodálatosan sikerült megkoronázni a Nelson Mandela megemlékezésén történt tolmácsolási fiaskó körüli felbolydulást. Jelnyelvben gazdag új évet mindenkinek! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hallatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr305715930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása